Gratis boerderij educatie via ZuivelNL en de Vockestaert

Met boerderij educatie brengen we stad en platteland dichter bij elkaar. Kinderen leren op jonge leeftijd hoe een boerderij in elkaar zit en wat ervoor nodig is om zuivel te produceren.

Wij zijn een gecertificeerde educatie boerderij die voor ZuivelNL interactieve educatielessen verzorgt. Basisscholen uit de regio kunnen een gratis boerderij educatieles aanvragen bij ZuivelNL voor de groepen 7 en 8. De lessen vinden plaats in april, mei, juni, september, oktober en november.

Wij zijn aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland. Wij voldoen aan de eisen die het Platform Boerderij Educatie Nederland stelt aan educatie boerderijen. Met hoofd, hart en handen beleven en leren de kinderen in 2 uur meer, dan een hele dag in de schoolbanken.

Hoe ziet een boerderij educatieles eruit? (groep 7/8)

We laten de leerlingen gedurende ongeveer 2 uur zoveel mogelijk aspecten van de melkveehouderij zien, doen en beleven. We geven een interactieve rondleiding, waarbij we laten zien en ervaren hoe de zwartbonte dames zich laten melken en dat zij binnen of buiten kunnen zijn wanneer zij dit willen. Ook komen de kinderen te weten hoe wij de koeien verzorgen, wat we doen aan duurzaamheid, milieu en energie opwekken. Tussendoor houden we een pauze en krijgen de kinderen een pakje melk, voor de leerkracht en begeleiding is er koffie en thee. De volende onderdelen komen aan bod:
- Een kijkje bij de melkrobot,
- in de tractor zitten,
- koeien voeren,
- kalfjes aaien,
- aan de slag met een zonnecollector, zodat de kinderen zelf ervaren dat een zonnecollector een apparaat in werken kan zetten.

Voor je het weet is de ochtend voorbij. Vragen als: Wat eet een koe? Hoe groeit het gras? Hoeveel melk geeft een koe? Hoe werkt zonne-energie? Hierop kunnen leerlingen aan het eind van de rondleiding feilloos antwoord geven. Het is voor veel leerlingen een leerzame en onvergetelijke ervaring.

Eventueel kunnen we aansluitend de polder in wandelen, om cultuurhisorie, natuur, agrarische bedrijvigheid en wateropvang te bekijken.

Leerkrachten kunnen een gratis boerderij excursie aanvragen bij Ria de Koning van ZuivelNL.


       

Scholen uit Den Haag, Delft, Den Hoorn en het Westland kunnen een gratis educatieles aanvragen bij de Vockestaert:

Contact


Boerderij educatie voor elke leeftijd

Ook voor de jongere basisschoolgroepen verzorgen wij boederij educatie lessen. Kleuters vinden het bijvoorbeeld ook een belevenis om bij ons langs te komen. 


Hoe ziet een boerderij educatieles voor groep 1 t/m 6 eruit?

Een boerderij educatieles is voor elke groep van de bassischool mogelijk. We laten de leerlingen gedurende ongeveer 2 uur zoveel mogelijk aspecten van de melkveehouderij zien en beleven, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. We geven een interactieve rondleiding. Tussendoor houden we een pauze en krijgen de kinderen een pakje melk, voor de leerkracht en begeleiding is er koffie en thee. Een kijkje bij de melkrobot, in de tractor zitten, in het hooi spelen, koeien voeren, kalfjes aaien, voor je het weet is de ochtend voorbij. Het is voor veel leerlingen een leerzame en onvergetelijke ervaring. Gratis brochures en digitale lesmaterialen

Gratis brochures en lesmaterialen bij Zuivelonline.

Erg leuke Digibordlessen over melk(veehouderij).

Agrarische educatie bij Het Kleine Loo.

Filmpje over een ochtend op een boerderij zoals die van ons.

Filmpje over melken met de melkrobot.

Filmpje over wat een koe nodig heeft om melk te kunnen geven.

Filmpje over Vrij Keuze Weidegang zoals dat bij ons gebeurt.

Filmpje met een impressie van een rondleiding op ons bedrijf.

Aflevering van Klokhuis over de weg van melk naar boter.

Hoe zorgt de melkveehouder voor de natuur?

Vraag het aan de boer.

Klik hier als je je spreekbeurt wilt houden over het boerenleven.


Voor meer informatie over een boederij educatieles of een boeking kunt u contact met ons opnemen. 

Contact

Schoolklas uit Den Haag - Schilderswijk beleeft de geboorte van een kalfje


Rondleiding met Picknick voor KDV / BSO

Laat de kinderen beleven hoe het is op een 'echte boerderij'. Ervaar de rust, de ruimte, de natuur tijdens een picknick in het weiland. Voor kinderdagverblijven/BSO verzorgen wij rondleidingen waarna het mogelijk is om midden in het weiland of in de boerenschuur te picknicken. Stuur ons een emailbericht voor meer informatie.

Contact